Kommentarer fra glade kunder:

Eksempler på drømmehus som nordmenn med stor suksess har kjøpt i Danmark

Svært mange nordmenn har kjøpt drømmehus her i Danmark, især på Nordjylland. Det er snakk om alle slags hustyper: store luksuspregede eiendommer, nedlagte  landbrukseiendommer, sommerhus ved sanddynene og byhus. Vi viser her noen av de husene som er kjøpt av nordmenn eller andre utlendinger.

Eksempel 1/ reference:

Erik Skolem

"Vi har alltid vært veldig begeistret for Danmark, og har besøkt landet flere ganger i året. Derfor sto Danmark øverst på ønskelisten da vi begynte å se oss om etter et eget feriehus. Søkte etter hus foregikk på både på danske og norske nettsider, gleden var stor når vi raskt fant et perfekt hus til en hyggelig pris. Ved kontakt med megler så fikk vi raskt til en visningsdag som passet oss alle, både eier av hus og megler var tilstede. Alle våre spørsmål ble godt besvart og huset overgikk våre høye forventinger vi hadde fått fra den gode annonsen vi hadde leste. Når vi reiste videre i Danmark for å se på andre objekter så var vi egentlig ganske sikre på at det det var det første huset som ville bli det beste for oss – dette viste seg å være riktig. Vi hadde bare en bekymring, det gjaldt at vi hadde hørt at det som utlendinger var vanskelig å få tillatelse til å kjøpe eiendom i Danmark, men med gode råd og svært god hjelp fra megler gikk søknadsprosessen både fort og greit! 

 Alle formaliteter rundt kjøpet ble håndtert av megler Lars Alstrup, og vi fikk også gode tips og veiledning utover selve kjøpet. Lars er en profesjonell, dyktig megler som ikke går av veien for å yte det lille ekstra for sine klienter. Anbefales! 

 Boligprisene i Danmark er svært hyggelige sett med norske øyne, drømmestedet ditt kan finnes her! I tillegg er prisene for hjelp til oppussing og vedlikehold etc betydlig rimeligere enn hjemme, samt at håndverkerne møter opp til avtalt tid. 

 Et ekstra stort plus er selvsagt de lokale danskene som er trivelige, gjestfrie og hjelpsomme mot oss nyinnflyttede! "

Erik Skolem

Eksempel 2 / reference:

Lena og Kai Riis Solheim

Valg av sommersted
Vi er et godt voksent dansk (hun)-norsk (han) ektepar som på høstparten 2014 gjorde oss vurderinger om hvor vi skulle kjøpe et landsted til sommerbruk. Nøtterøy/Tjøme og sydover langs Sørlandskysten valgte vi bort, der syntes vi vi fikk for lite igjen for pengene. Vestkysten av Sverige ble også vurdert, men der er det mest attraktive allerede kjøpt av andre nordmenn – til, etter hvert, skyhøye priser. Så vi valgte Nordjylland i Danmark, med kort vei fra Oslo fra hvor vi bor – og der mulighetene for et godt kjøp er til stede. 1 1/2 times kjøring fra Oslo, 3 3/4 time på Superspeed (Larvik - Hirtshals), 50 min. kjøring – så er vi fremme.

Vi søkte på nettet, gjerne «boligsiden.dk», for å finne den nedlagte gården/fritidseiendommen vi søkte med følgende krav: ugenert stor tomt, romslig byggemasse, max 2 km fra havet, ikke for langt fra tettsted.

Vi fant riktig megler

Etter å ha sortert bort mange ti-talls, fant vi frem til 12 mulige objekter. Lena tok kontakt med en av meglerne som hadde objekter til salgs, Lars Alstrup – og oppnådde umiddelbart den gode kontakten vi ønsket oss. Han forstod hva vi lette etter, rådet oss til å stryke «de største og mest tungvinte eiendommene», og avtalt visning for den ene vi hadde festet oss ved.

Vi falt «pladask». Visningen var på en tirsdag. I midtuken var vi i Legoland med barnebarn. Fredag var vi tilbake til kontraktsmøte på Lars sitt kontor, ganske så fast bestemt på å kjøpe.


Økonomisk rådgiving, kontakt med den danske bankforbindelse

Med sin bankfaglige bakgrunn og lange fartstid innen finans, var det en fornøyelse å samarbeide frem til den mest gunstige finansieringsmuligheten. Lars sin bankkontakt var uvurderlig, et par telefoner, hjelp til lånesøknad, kontakt med håndverkere, etc., etc. - etter en drøy time den fredagen ble kontrakten undertegnet.

En nøytral megler mellom selger og kjøper

Selvsagt var det noe å kommentere av mulige utbedringer og forandringer før overtagelse. Lars var en meget flink «mellommann» mellom selger og kjøper. Et kort møte mellom partene ga et fullt ut tilfredsstillende resultat for oss – vi flyttet inn bare uker etterpå, faktisk flere uker før det formelle overtakelsestidspunkt.

Oppsummering

2015 er vårt første «hele» år på Riis Gaard. I hytteboken har vi registrert 192 overnattinger i løpet av det året. Et bedre uttrykk for at vi er 100% storfornøyd med vårt eiendomskjøp i Danmark kan vi ikke gi.

At kjøpsprosessen, ikke bare inntil kontrakten ble underskrevet, men også oppfølging vis a vis offentlige myndigheter, långiver og forsikringsselskap var så vellykket og betryggende kan vi takke vår megler for. Vi håper også andre får glede av Lars sin dyktighet og velvillige personlighet som megler.


Lena og Kai Riis Solheim,
Blokhus/Oslo,
2015

Eksempel 3 / reference:

Kaja Træholt Holmqvist  & Lennart Holmqvist

Vedrørende køb af bolig i Danmark

Vi vil hermed sende en stor tak til Lars Alstrup, for al hjælp i forbindelse med køb af fritidshus i Danmark.
Fra første dag har vi haft 100% tillid til at Lars Alstrup virkelig var ”på vores side” og ville hjælpe os med dette projekt.
Da vi var på begravelse i Danmark og ville udnytte tiden til at samtidig kigge på huset blev en visning arrangeret efter få timer. Det store engagemang og den store flexibilitet har  betydet meget for os i denne process. Vi har på kort tid opbygget et tillidsforhold til Lars Alstrup. Det  har betydet at vi har kunnet sidde i Sverige og føle at Lars Alstrup har styr på sagerne ! Det har jo naturloigvis været en enorm tryghed for os.
Udover det rent praktiske har Lars Alstrup vist sig som en meget dygtig og kunnig person. Vi har fået stor hjælp med den jungle af ansøgninger som var nødvendige til Justitsministeriet, bank, Skat  og meget andet for at få alt det formelle på plads (og det har virkelig været meget mer end vi kunne tænke os).
Vi sætter utrolig meget pris på dette positive samarbejde.
Stor tak til Lars Alstrup.

Mvh
Kaja Træholt Holmqvist  & Lennart Holmqvist

 

Eksempel 4/reference: Kjersti Munkejord Lamb og Jan-Erik Narvesen

«Vi er et par fra Kristiansand i Norge som har vært på utkikk etter en gård i Danmark. På en visningsrunde vinteren 2016 traff vi på Lars Alstrup, og det oppstod umiddelbart god kontakt oss i mellom. Det viste seg at Lars innehar betydelig kompetanse på kjøp og salg av eiendommer i Danmark, og hans solide erfaring fra bank- og finans gjør han til en meget kompetent rådgiver.  Vi er svært takknemlig og  fornøyd med den bistand og de råd han har gitt oss underveis i prosessen. Fra første gang vi traff Lars har vi opplevde stor trygghet og tillit til han, både som person og fagekspert. Skal du kjøpe bolig i Danmark kan vi trygt anbefale Lars Alstrup som din rådgiver. Han er seriøs, profesjonell og en veldig hyggelig mann.” Med vennlig hilsen Kjersti Munkejord Lamb og Jan-Erik Narvesen

 Eksempel 5/reference: Nina Therese Eikås-Olsen

Vi er midt i en kjøpeprosess i Danmark. Jeg vet ikke hvordan det hadde gått hvis ikke Lars Alstrup hadde hjulpet oss. Er det noe vi lurer på, så sender vi en mail, eller ringer Lars. Han svarer raskt, og kommer med gode råd og støtte underveis. Å kjøpe hus i Danmark er ganske ulikt det å kjøpe bolig i Norge. Å kunne snakke med noen som kjenner prosessen, har vært veldig viktig for oss. Lars satt oss også i kontakt med det danske banksystemet, der vi fikk en veldig god låneavtale. Hvis Justitsministeriet godkjenner søknaden vår, har John lovet å hjelpe oss med å finne gode håndverkere. Han har allerede kommet med mange tips og råd når det gjelder oppussingen vi skal gjøre. Jeg føler meg så trygg med teamet "Finn hus i Danmark" i ryggen. Jeg anbefaler firmaet på det sterkeste!

elksempler på boliger kjøbt af nordmenn

Ovenstående huse i Danamrk er kjøbt af nordmenn der har mottatt Justisministeriets tillatelse til å erverve fast eiendom